فروشگاه

  • ۰
  • ۰

درمان پای پرانتزی در کودکان

پای پرانتزی در کودکان یکی از رایج ترین بیماری ها و اختلالات در رشد استخوان ها می باشد که علل و عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند. بسیاری از والدین در سالهای ابتدایی زندگی کودکان خود متوجه نوعی اختلال در قسمت زانوی آنها میشوند که ممکن است راه رفتن و تعادل کودک را با مشکلاتی مواجه کند. در این مطلب قصد داریم تمام آنچه که باید درباره پای پرانتزی کودکان، علل بروز این مشکل، راه های پیشگیری و درمان و بهترین زمان برای درمان پای پرانتزی در کودکان را شرح دهیم.

آیا کودک شما پای پرانتزی دارد؟

برای پاسخ دادن به این سوال که آیا کودک شما پای پرانتزی دارد یا خیر، لازم است در مرحله اول علائم و نشانه های وجود این اختلال در پا را معرفی کنیم. در حالت کلی، پای پرانتزی در کودکان به شرایطی گفته میشود که در صورت تماس دو قوزک پا به هم، زانوها از هم فاصله داشته باشند. به عبارت دیگر، در صورت جفت شدن پاها، بین زانوها فاصله و نوعی قوس مشاهده گردد. با توجه به میزان قوس و انحنا در بین زانوها می توان پای پرانتزی را درجه بندی کرد که عبارتند از:

  • پای پرانتزی خفیف: فاصله بین دو کندیل داخلی ران حدود 2.5 سانتی متر
  • پای پرانتزی متوسط: فاصله بین دو کندیل داخلی ران بین 2.5 تا 5 سانتی متر
  • پای پرانتزی شدید: فاصله دو کندیل داخلی ران بیش از 5سانتی متر

مسئله بسیار مهمی که درباره پای پرانتزی کودکان وجود دارد این است که این اختلال در رشد استخوان ها در سالهای ابتدایی زندگی کاملا طبیعی می باشد. به طوریکه در اغلب نوزادان زیر 2 سال وجود انحراف و قوس در قسمت زانوها به مرور برطرف می گردد. در برخی از مواقع نیز ممکن است این مشکلات تا بزرگسالی وجود داشته باشد.

پا پرانتزی-پای پراتزی در کودکان-درمان پای پرانتزی

شایع ترین علت پای پرانتزی در کودکان

نحوه قرار گرفتن نوزاد در رحم مادر و نبود فضای کافی برای چرخش صحیح زانوها یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد پای پرانتزی در کودکان می باشد. البته دلایل دیگری نیز در بروز چنین مشکلاتی نقش دارند که از مهم ترین آنها می توان به کمبود ویتامین D و بیماری راشیتسم، بیماری بلانت، جوش خوردن نادرست استخوان ران پس از شکستگی، وجود تومور و در برخی از مواقع نیز عوامل ژنتیکی اشاره نمود. با توجه به اینکه در اغلب مواقع وجود این اختلال در زانو و پای کودکان بخاطر شرایط موجود در رحم مادر می باشد، در نتیجه بدون نیاز به پزشک و با رشد آنها خود به خود زانو حالت طبیعی پیدا خواهد کرد.

برای درمان پای پرانتزی در کودکان چه باید کرد؟

برای درمان پای پرانتزی در کودکان با توجه به درجه آن و گروه سنی کودک راهکارهای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:

کنترل وزن نوزاد در رحم مادر

با توجه به نوع و درجه پرانتزی بودن پا در کودکان راه حل ها و روش های مختلفی برای حل این مسئله وجود دارد. از آنجا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان می باشد، در نتیجه باید در دوران بارداری مادر به این مشکلات بیشتر توجه شود. وزن زیاد نوزاد در دوران جنینی که بیشتر بخاطر بیماری هایی از قبیل دیابت دوران بارداری می باشد، باعث میشود فضای کافی برای چرخش و حرکت جنین در رحم وجود نداشته باشد. مادران در این دوران باید به صورت مرتب تحت مراقبت قرار گیرند تا از رشد بیش از حد نوزاد و چاق شدن آنها جلوگیری کنند.

مصرف ویتامین D

علاوه براین، لازم ست بدانید که کمبود ویتامین D از دیگر عوامل بروز پای پرانتزی در کودکان می باشد. از دوران نوزادی باید به تغذیه آنها توجه ویژه شود و مکمل های غذایی (در صورت تجویز پزشک) مصرف گردد. از دیگر دلایلی که باعث میشود روند رشد پا پرانتزی در کودکان سرعت بیشتری پیدا کند، وزن زیاد کودکان و چاق شدن آنها می باشد که والدین باید به این موضوع توجه زیادی داشته باشند.

پیشنهاد می کنیم برای درمان پای پرانتزی کودکان و نوزادان در گروه های سنی مختلف، از انجام اقدامات خودسرانه خودداری کنید و حتما به پزشک مراجعه نمایید. گروه متخصصین ارتوز و پروتز سلیمانی با کادری مجرب و تجهیزاتی کاملا بروز و حرفه ای آماده ارائه خدمات مختلف برای درمان پای پرانتزی در نوزادان و کودکان از قبیل اسکن کف پا، ارتوپدی فنی و ساخت کفش طبی درکودکان و دمپایی هالوکس والگوس می باشند که همگی زیر نظر متخصصین این حوزه ارائه می گردند.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی