فروشگاه

  • ۰
  • ۰

آیا میشود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد

جراحی یکی از روش های درمان قوس و انحنا در زانو می باشد که در سنین مختلف و با توجه به درجه و نوع این بیماری و همچنین علت بروز آن و به تشخیص پزشک انجام میشود. یکی از رایج ترین سوالات و نگرانی هایی که برای درمان این مشکلات وجود دارد این است که آیا میشود بدون جراحی پای پرانتزی را اصلاح کرد. برای پاسخ دادن به این سوال لازم است ابتدا چند مساله بیان شود تا در نهایت جواب مناسبی ارائه گردد.

روش درمان پای پرانتزی در افراد مختلف بر اساس چند ویژگی تعیین می گردد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

نوع و درجه پرانتزی بودن پا

میزان قوس و انحنا و فاصله بین زانوها در حالتی که فرد پاهای خود را جفت کرده است، اصلی ترین فاکتور برای دسته بندی این بیماری می باشد. در صورتیکه فرد به حالت طاق باز دراز کشیده و دو قوزک پا به هم چسبیده باشند، میزان فاصله بین دو کندیل داخلی ران اندازه گیری می شود. اگر این فاصله کمتر از 2.5 سانتی متر باشد، پای پرانتزی درجه یک، بین 2.5 تا 5 سانتی متر درجه دوم و بیشتر از آن در درجه سوم قرار دارد. درمان پای پرانتزی خفیف یا درجه اول در اغلب مواقع با پوشیدن کفش طبی و انجام حرکات ورزشی قابل درمان می باشد. برای درمان نوع دو و سوم پرانتزی بودن پا روش های دیگری تجویز می گردد.

سن بیمار

اگر نوزاد در رحم مادر فضای کافی برای چرخش و حرکت نداشته باشد، بعد از تولد با مشکل پرانتزی بودن پا مواجه می گردد. اغلب این مشکلات با رشد نوزاد تا 3 سالگی برطرف می گردد. در سنین بزرگسالی با توجه به اینکه بدن و استخوان ها شکل گرفته اند، روش های درمان با نوزادی کاملا متفاوت می باشد. در نتیجه می توان گفت یکی از اصلی ترین فاکتورها برای درمان پرانتزی بودن پا سن بیمار می باشد.

گاهی در برخی سنین افراد با درد کف پا مواجه میشوند که آن نیز میتواند علل و درمان خاص خود را داشته باشد . برای مشاوره و تشخیص آن میتوانید به کلینیک ادونس مراجعه و از تمامی خدمات و محصولات آن نظیر اسکن کف پا،کفش مخصوص خار پاشنه،دمپایی هالوکس والگوس وکفش طبی برای کف پای صاف کودکان بهره مند شوید.

علت بروز پای پرانتزی

از دیگر فاکتورهایی که در تشخیص روش درمان پرانتزی بودن پا کودکان و بزرگسالان اثرگذار است، علت بروز این بیماری می باشد. کمبود ویتامین D، وزن زیاد نوزاد و نداشتن فضای کافی برای حرکت در رحم مادر، نرمی استخوان یا بلانت، شکستگی پا و جوش خوردن استخوان به شکل نادرست، آرتروز در سنین بزرگسالی، ساییدگی غضروف ها از جمله دلایلی هستند که باعث بوجود آمدن این مشکلات هستند. روش درمان برای هر یک از این دلایل کاملا متفاوت است.

با توجه به موارد فوق می توان به این نتیجه رسید که درمان پای پرانتزی بدون جراحی امکان پذیر است، مخصوصا در نوزادان و کودکان که با پوشیدن کفش های طبی و زانو بندهای بریس و استفاده از مکمل های غذایی می توان تا حد زیادی مشکلات را برطرف نمود.

درمان پای پرانتزی در بزرگسالان

برخلاف نوزادان و کودکان که با رشد آنها ساختار و شکل کلی زانوها به مرور اصلاح می گردد و در اغلب مواقع بدون حرکات ورزشی قوس زانو برطرف می شود، در بزرگسالان این چنین نیست. با توجه به اینکه بدن بزرگسالان رشد کرده و استخوان ها شکل گرفته اند، در نتیجه روش های درمان کمی متفاوت است. علاوه براین، در سنین بزرگسالی بروز آرتروز و ساییدگی غضروف از دلایل رایج برای بروز این مشکلات می باشد که درمان آن نیاز به استفاده از مکمل های غذایی، دارو و جراحی دارد.

برای درمان پای پرانتزی در بزرگسالان با توجه به علت و نوع بیماری روش هایی از قبیل انجام حرکات ورزشی، استفاده از دارو، جراحی و پوشیدن کفش های طبی تجویز می گردد. لازم به ذکر است که استفاده از زانو بندهای بریس در سنین بزرگسالی کاربرد زیادی نداشته و تاثیر مناسبی بر روند درمان نخواهند داشت.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی